Tárkonyos csirkeragu leves KÉRÉSRE INAKTIVÁLVA hozzávalók:

2 szál sárgarépa
1 marék zöld borsó
1 szál petrezselyem gyökér és levele
só, fehérbors
1-2 evőkanál  tárkonyecet
1 evőkanál citromlé
3 dl tejszín
2 liter húsalaplé
1 darab zeller gumó
1-2 evőkanál tárkonylevél
1 fej vöröshagyma
30-40 dkg csirkemell filé
2 liter alaplé vagy 2 db húsleveskocka (2 liter vízben forralva)

Tárkonyos csirkeragu leves KÉRÉSRE INAKTIVÁLVA elkészítése:

A tárkonyos csirkeragu leveshez a csirkemellet felkockázzuk a zöldségekkel együtt.

A zeller gumót és a vöröshagymát egyben hagyjuk.

A húst egy nagyobb lábasban fehéredésig pirítjuk.

Majd a zöldségeket rárakjuk és átpirítjuk, közben felrakunk forrni 2 liter vizet, majd ha forr, belerakunk 2 csirkehúsleves kockát. ( A legjobb ha van alaplé, de ha nincs akkor ezzel helyettesítjük.)

Ráöntjük átszűrve az alaplevet majd gyöngyözve 90 %-osra főzzük.

Ekkor rakjuk bele a borsót, majd hőkiegyenlítéssel hozzákeverjük a tejszínt és felforraljuk.

A leveshez hozzáadhatjuk a finomra vágott petrezselyem levelet és a citrom levét.

Tárkonyos csirkeragu leves KÉRÉSRE INAKTIVÁLVA egyéb:

Tálalásnál rakhatunk bele tárkony ecetet illetve petrezselyem finomra vágott levelével is díszíthetjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc