Tárkonyos raguleves hozzávalók:

4 személyre:

50 dkg csirke vagy sertéshús

3-4 szem közepes burgonya

2 szál répa

3 szál leveszöldség

20 dkg zöldborsó (fagyasztott, konzerv vagy friss)

1 evőkanál só,

1 evőkanál ételízesítő,

pár szem fekete vagy színes bors, kevés őrölt bors

Tárkonyos raguleves elkészítése:

A raguleveshez a megmosott húst vízbe teszem és felforralom. Annyi vízbe teszem fel, hogy bőven ellepje, mivel a húson kívül más hozzávalókkal is gazdagítom a levest. Forrás után a tetejéről a habot egy szűrőkanál segítségével szedem le.

Mikor fél fövésben van a hús, beleteszem a kockákra darabolt zöldségféléket, valamint a borsót. (Azért darabolom fel kis kockákra, mivel így mindenki megeszi a fehérrépát is:) )

Puhára főzöm, majd tejfölös habarást készítek és a leveshez öntöm.

A habaráshoz 2 evőkanál lisztet simára keverek 2-3 evőkanál tejföllel. Egy kis hideg vízzel hígítom, majd a leveshez öntöm.

Újraforrás után 2 teáskanál tárkonyt teszek hozzá.

Tálaláskor pár csepp citromlevet csepegtetek a tányérokba szedett levesre.

Ez kihozza a tárkony jellegzetes ízét.

Jó étvágyat!

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 70 perc