Tárkonyos raguleves hozzávalók:
4 személyre:
50 dkg csirke vagy sertéshús
3-4 szem közepes burgonya
2 szál répa
3 szál leveszöldség
20 dkg zöldborsó (fagyasztott, konzerv vagy friss)
1 evőkanál só,
1 evőkanál ételízesítő,
pár szem fekete vagy színes bors, kevés őrölt bors
Tárkonyos raguleves elkészítése:
A raguleveshez a megmosott húst vízbe teszem és felforralom. Annyi vízbe teszem fel, hogy bőven ellepje, mivel a húson kívül más hozzávalókkal is gazdagítom a levest. Forrás után a tetejéről a habot egy szűrőkanál segítségével szedem le.
Mikor fél fövésben van a hús, beleteszem a kockákra darabolt zöldségféléket, valamint a borsót. (Azért darabolom fel kis kockákra, mivel így mindenki megeszi a fehérrépát is:) )
Puhára főzöm, majd tejfölös habarást készítek és a leveshez öntöm.
A habaráshoz 2 evőkanál lisztet simára keverek 2-3 evőkanál tejföllel. Egy kis hideg vízzel hígítom, majd a leveshez öntöm.
Újraforrás után 2 teáskanál tárkonyt teszek hozzá.
Tálaláskor pár csepp citromlevet csepegtetek a tányérokba szedett levesre.
Ez kihozza a tárkony jellegzetes ízét.
Jó étvágyat!
0 hozzászólás