Tartármártás hozzávalók:
házi majonéz
őrölt fehér bors
3 kávéskanál citromlé
1 mokkáskanál almaecet
1 kávéskanál szőlőcukor
1 evőkanál mustár
2 dl tejföl
Tartármártás elkészítése:
A tartármártás alapja a majonéz, amelynek kézzel való kikeverése meglehetősen nehézkes és időrabló. Sokkal könnyebbé válik azonban a helyzetünk, ha turmixgépet használunk, mert ebben az esetben néhány perc alatt kész tartármártást készíthetünk.
Üssünk fel 3 kisebb tojást, és a sárgáját tegyük a turmixgép kelyhébe. Adjunk hozzá fél mokkáskanál sót, és a fedél felhelyezése után kapcsoljuk be a motort. Ha a tojás felverődött, a fedőnyíláson át vékony sugárban öntsünk hozzá 2 dl napraforgó, kukoricacsíra, vagy más finomított étolajat.
Néhány perc keverés után a majonézhez adjunk egy csipet őrölt fehér borsot, 3 kávéskanál citromlevet, 1 mokkáskanál almaecetet, 1 púpozott kávéskanál szőlőcukrot, 1 púpozott evőkanál mustárt, végül 2 dl tejfölt, amelyről előzőleg ajánlatos a savót leönteni.
A tartármártást turmixoljuk még 5 percig, és hűtőszekrényben másnapig érleljük.
A tartármártás receptet Alice ajánlotta.
0 hozzászólás