Tartármártás hozzávalók:

házi majonéz

őrölt fehér bors

3 kávéskanál citromlé

1 mokkáskanál almaecet

1 kávéskanál szőlőcukor

1 evőkanál mustár

2 dl tejföl

Tartármártás elkészítése:

A tartármártás alapja a majonéz, amelynek kézzel való kikeverése meglehetősen nehézkes és időrabló. Sokkal könnyebbé válik azonban a helyzetünk, ha turmixgépet használunk, mert ebben az esetben néhány perc alatt kész tartármártást készíthetünk.

Üssünk fel 3 kisebb tojást, és a sárgáját tegyük a turmixgép kelyhébe. Adjunk hozzá fél mokkáskanál sót, és a fedél felhelyezése után kapcsoljuk be a motort. Ha a tojás felverődött, a fedőnyíláson át vékony sugárban öntsünk hozzá 2 dl napraforgó, kukoricacsíra, vagy más finomított étolajat.

Néhány perc keverés után a majonézhez adjunk egy csipet őrölt fehér borsot, 3 kávéskanál citromlevet, 1 mokkáskanál almaecetet, 1 púpozott kávéskanál szőlőcukrot, 1 púpozott evőkanál mustárt, végül 2 dl tejfölt, amelyről előzőleg ajánlatos a savót leönteni.

A tartármártást turmixoljuk még 5 percig, és hűtőszekrényben másnapig érleljük.

tartármártás receptet Alice ajánlotta.

Tartármártás egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc