Tavaszi tekercs hozzávalók:

8 db rizslap

1/2 kígyóuborka

1 db kápia paprika (lehet kaliforniai is)

1 db sárgarépa

8 db surimi (rákhús imitáció)

8 db bazsalikom levél

10 dkg üvegtészta

tavaszi tekercs szósz

Tavaszi tekercs elkészítése:

Tavaszi tekercs 4 személyre

  1. áztassuk forró vízbe az üvegtésztát
  2. süssük meg serpenyőben a surimi mindkét oldalát  (pár másodperc, halvány aranyszínű legyen)
  3. tisztítsuk meg a zöldségeket és vágjuk vékony, kb. 10 cm-es csíkokra
  4. ha a tészta rugalmassá és áttetszővé vált, szűrjük le
  5. a rizslapokat egyesével készítjük, tartsuk víz alá a rizslap mindkét oldalát, csöpötessük le és fektesük tálra (töltés alatt teljesen képlékennyé válik)
  6. halmozzunk a kör közepére egy maréknyi (a mennyiség nyolcada) tésztát
  7. öntsünk a tésztára 1 evőkanálnyi szószt, majd a répa, paprika, uborka nyolcadát helyezzük el a tésztán
  8. a halom közepére tegyünk egy surimit és egy bazsalikom levelet
  9. hajtsuk a tészta két oldalát szorosan egymásra, majd az alsó részét fel, a felső részét pedig lehajtva formázzunk tasakot

Konyhai praktikák:

  • tálaljuk szójaszósszal és tavaszi tekercs szósszal
  • surimi helyett készíthetjük rákhússal is

 

A receptet Receptműves küldte! Köszönjük!

Tavaszi tekercs egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 15 perc