Tejben sült zöldfűszeres sárgarépa hozzávalók:
50 dkg sárgarépa
5 dkg margarin
fél csokor petrezselyem
néhány szál snidling
2 dl tej
1 kávéskanál só
késhegynyi őrölt bors
Tejben sült zöldfűszeres sárgarépa elkészítése:
A zöldséges egytálételhez a sárgarépákat megtisztítom majd karikára vágom. Egy peremes tűzálló tálat margarinnal kikenek. A répát beleterítem a maradék margarint a tetejére morzsolom. A zöldfűszereket finomra aprítom, és a tejbe keverem, megsózom, megborsozom majd a répára öntöm.
A tűzálló tálat alufóliával letakarom, majd kis fokozaton(kis lánggal) kb. 40 percig párolom. A tejben sült sárgarépa akkor jó, ha a répa kicsit ropogós marad és a tejet mind beitta.
0 hozzászólás