Tejfölkrémes szendvics hozzávalók:
10 dkg vaj
10 dkg edámi sajt
2 dl tejföl
lilahagyma
só fehér bors
Tejfölkrémes szendvics elkészítése:
A tejfölkrémes szendvicshez 10 dkg simára kevert szobahőmérsékletű vajat dolgozzunk össze 10 dkg reszelt edámi sajttal, majd tegyünk bele 2 dl tejfölt. Adjunk hozzá egy diónyi apróra vágott lilahagymát, fél mokkáskanál sót, egy csipet őrölt fehér borsot, és keverjük habosra.
Hűtőszekrényben néhány óráig érleljük. A pikáns ízek kedvelői füstölt sajttal is elkészíthetik ezt a szendvicskrémet. Fogyasztás előtt hagyjuk szobahőmérsékletre felengedni, és vastagon, friss kenyérszeletekre kenve tálaljuk.
Gusztusosabbá tehetjük, ha a szendvics tetejét meghintjük apróra vágott metélőhagymával. Az ínyencek primőr fokhagyma finomra metélt szárát is használhatják erre a célra. Nyáron zöldpaprikát és paradicsomot, télen savanyú káposztát adhatunk hozzá, de nyers tejjel, illetve aludttejjel fogyasztva is finom.
0 hozzászólás