Tejfölkrémes szendvics hozzávalók:

10 dkg vaj

10 dkg edámi sajt

2 dl tejföl

lilahagyma

só fehér bors

Tejfölkrémes szendvics elkészítése:

A tejfölkrémes szendvicshez 10 dkg simára kevert szobahőmérsékletű vajat dolgozzunk össze 10 dkg reszelt edámi sajttal, majd tegyünk bele 2 dl tejfölt. Adjunk hozzá egy diónyi apróra vágott lilahagymát, fél mokkáskanál sót, egy csipet őrölt fehér borsot, és keverjük habosra.

Hűtőszekrényben néhány óráig érleljük. A pikáns ízek kedvelői füstölt sajttal is elkészíthetik ezt a szendvicskrémet. Fogyasztás előtt hagyjuk szobahőmérsékletre felengedni, és vastagon, friss kenyérszeletekre kenve tálaljuk.

Gusztusosabbá tehetjük, ha a szendvics tetejét meghintjük apróra vágott metélőhagymával. Az ínyencek primőr fokhagyma finomra metélt szárát is használhatják erre a célra. Nyáron zöldpaprikát és paradicsomot, télen savanyú káposztát adhatunk hozzá, de nyers tejjel, illetve aludttejjel fogyasztva is finom.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc