Tejfölös burgonyaleves hozzávalók:
1 kis fej vöröshagyma
1 evőkanál zsír
2 evőkanál liszt
2 gerezd fokhagyma
fél kg burgonya
3 dl tejföl
1 evőkanál delikát
Tejfölös burgonyaleves elkészítése:
A tejfölös burgonyaleveshez egy 4 literes fazékban a zsírt megmelegítjük, hozzáadjuk a megtisztított hagymát, fokhagymát, a lisztet. Állandó keverés közben megpirítjuk, egy gyűszűnyi piros paprikát adunk hozzá, majd kicsi vízzel felengedjük a rántást. Apró kockákra vágott burgonyát adunk hozzá.
Felforraljuk az alapot.Hozzáadjuk a fűszereket. Felöntjük, majd 25 percig lassú tűzön főzzük. Ez alatt a tejfölt kevés levessel feleresztve simára keverjük. Ha a krumpli megpuhult, a tejfelt beleengedjük, s felforraljuk.
0 hozzászólás