Tejfölös burgonyaleves hozzávalók:

1 kis fej vöröshagyma

1 evőkanál zsír

2 evőkanál liszt

2 gerezd fokhagyma

fél kg burgonya

3 dl tejföl

1 evőkanál delikát

Tejfölös burgonyaleves elkészítése:

A tejfölös burgonyaleveshez egy 4 literes fazékban a zsírt megmelegítjük, hozzáadjuk a megtisztított hagymát, fokhagymát, a lisztet. Állandó keverés közben megpirítjuk, egy gyűszűnyi piros paprikát adunk hozzá, majd kicsi vízzel felengedjük a rántást. Apró kockákra vágott burgonyát adunk hozzá.

Felforraljuk az alapot.Hozzáadjuk a fűszereket. Felöntjük, majd 25 percig lassú tűzön főzzük. Ez alatt a tejfölt kevés levessel feleresztve simára keverjük. Ha a krumpli megpuhult, a tejfelt beleengedjük, s felforraljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc