Tejfölös gombás csirkepörkölt hozzávalók:

1 kg csirkemell

1 citrom

3 leveskocka

8 evőkanál olaj vagy zsír

2 tasak pörkölt alap

2 üveg tisztított gomba

1 db velencei paprika

1 pohár tejfől

Tejfölös gombás csirkepörkölt elkészítése:

A tejfölös gombás csirkepörkölthöz a csirkemellet megmosunk, felkockázzuk majd egy tálba tesszük. A citromot félbevágunk, majd mindkét felét a csirkére csepegtetjük, félretesszük.

1/5 l vizet felteszünk forrni, majd beleteszünk 3 leveskockát. (lehetőleg csirke) Zsiradékot hevítünk, és 1 fej vöröshagymát felkockázunk, majd a serpenyőbe tesszük.

A csirkét lecsepegtetjük és a forró olajba tesszük, ha a hús kifehéredett a zsíradékot kiöntjük a serpenyőből majd a tüzre visszahelyezvén felöntjük 1 l alaplével.

Folyamatosan figyeljük a húst hogy elegendő alaplé legyen rajta és közepes lángon főjön.

Amikor a csirke már megpuhult, öntsük bele a maradék csirkealaplét és a két tasak pörkölt alapot. Csomómentesre keverjük el és adjuk hozzá a gombát. Vágjuk kockára a paprikát és tegyük az ételbe.

Ha elkészült a remekmű, öntsünk bele egy pohár tejfölt.

Nokedlival és félédes fehérborral tálaljuk.

Tejfölös gombás csirkepörkölt egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc