Tejfölös zöldség csorba hozzávalók:

2 liter víz

1 sárgarépa

1 kisebb zellergumó

1 petrezselyemgyökér vagy paszternák

1 fej hagyma

2 burgonya

1 kaliforniai paprika

1 cukkíni/tök

10-12 cső zöldbab

egy kevés borsó

2-3 káposztalevél

4-5 paradicsom

1 kisebb cékla

2-3 kanál tejföl

1 tojás

egy fél citromleve

zöld fűszerek

 

Tejfölös zöldség csorba elkészítése:

Takarítsd meg és mosd meg jól a zöldségeket, szeleteld fel őket ízlés szerint (csíkokra, kockákra vagy reszeld le nagylyukú reszelőn), a hagymát pedig aprítsd fel. Tedd fel őket főni. Amikor majdnem megfőttek, add hozzá a tojással és a citromlével összekevert tejfölt.

Forrón, aprított fűszerrel fogyasztható.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 75 perc