Tejfölös zöldség csorba hozzávalók:
2 liter víz
1 sárgarépa
1 kisebb zellergumó
1 petrezselyemgyökér vagy paszternák
1 fej hagyma
2 burgonya
1 kaliforniai paprika
1 cukkíni/tök
10-12 cső zöldbab
egy kevés borsó
2-3 káposztalevél
4-5 paradicsom
1 kisebb cékla
2-3 kanál tejföl
1 tojás
egy fél citromleve
só
zöld fűszerek
Tejfölös zöldség csorba elkészítése:
Takarítsd meg és mosd meg jól a zöldségeket, szeleteld fel őket ízlés szerint (csíkokra, kockákra vagy reszeld le nagylyukú reszelőn), a hagymát pedig aprítsd fel. Tedd fel őket főni. Amikor majdnem megfőttek, add hozzá a tojással és a citromlével összekevert tejfölt.
Forrón, aprított fűszerrel fogyasztható.