Tejszínes tészta tenger gyümölcseivel hozzávalók:
25 dkg spagetti
1 evőkanál olaj
40 dkg fagyasztott tenger gyümölcsei
szemes bors ízlés szerint
fokhagymapor ízlés szerint
2 diónyi vaj
2 evőkanál finom liszt
2.5 dl tej
késhegynyi szerecsendió
késhegynyi kakukkfű
késhegynyi bazsalikom
késhegynyi citromfű
késhegynyi menta
Tejszínes tészta tenger gyümölcseivel elkészítése:
Kifőzünk fortyogó sós vízben 25 dkg spagettit, mégpedig al dente vagyis olasz módra, ami annyit tesz, hogy nem fő szét a tészta, hanem félpuha, kissé roppanós marad, még rágható.
A spagettit ne törjük össze folyamatosan, gyengéden, teljes hosszában egy – egy adagot nyomjunk bele a vízbe.
1 evőkanál olajat öntsünk a levébe, nehogy a tészta ragadjon. Leszűrjük, nem öblítjük le hideg vízzel, hanem hagyjuk állni a tésztaszűrőben.
Amíg hűl készítünk egy besamelmártást: 2 diónyi vajat olvasztunk és 2 csapott evőkanálnyi lisztet pirítunk meg rajta vajsárgára.
Ebbe szórunk 1-1 késhegynyi őrölt szerecsendiót, kakukkfüvet, bazsalikomot, citromfüvet és még menthát is, ha akad otthon. (Persze a friss sokkal aromásabb).
A tejjel felöntjük 2-3 perc alatt sűrűre főzzük.
A tenger gyümölcseit ha konzervben van leszűrjük, némi őrölt borssal, esetleg fokhagymaporral meghintve a leszűrt tésztával összekeverjük.
A mártást mindig külön tálkában kináljuk hozzá, ízlés dolga ki mennyit kér belőle.
0 hozzászólás