Tejszínhabos csokis süti hozzávalók:

Piskótalap

7 tojás

14 kanál cukor

3 kanál víz

3 kanál olaj

2 kanál kakaó

8 kanál liszt

1 tasak sütőpor

Krém

300 g vaj

200 g porcukor

3 tojássárgája

3-4 kanál kakaó

rum aroma

Szirup

200 ml víz

100 g cukor

1 rumos cappuccino

rum aroma

Csokimáz

150 g tejcsoki

100 g vaj

2 kanál folyékony tejszín

Tejszínhabos csokis süti elkészítése:

A tojásfehérjéket összekeverjük cukkoral, hozzáadjuk  a sárgákat, a vizet, az olajat és végül a sütőporral és kakaóval összekevert lisztet. A tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és ezt előmelegített sütőbe kb. 20-25 percre. Hagyjuk kihűlni és vízszintesen kettévágjuk.

Összekeverjük a vajat a cukorral, majd sorba a tojássárgákkal. Ehez hozzáadjuk a kakaót és a rum aromát. Az összetételt habbosra keverjük, amig a cukor is teljesen elolvad.

Tűzre tesszük a cukrot a vízzel, majd hozzáadjuk a cappuccinoport és a rum aromát. Eggyet rottyan, majd hagyjuk kihűlni.

Tűzre tesszük a csokit, a vajat és a tejszínt is, amíg ezek elolvadnak és egy egységes összetételünk lesz.

Meglocsoljuk sziruppal a piskótalapot, majd megtöltjük vajkrémmel. A tetejére jön a csokimáz és a további dekoráció, ami lehet tejszínhab és gyümölcs.

Tálalás elött megvárjuk még jól lehül és megfagy a csokimáz, majd kockákra vágjuk.

A tejszínhabos csokis süti receptet Pica ajánlotta.

 

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 25 perc