Tejszínhabos málnás sütemény hozzávalók:

Sütilap

5 tojás

10 evőkanál cukor

6 evőkanál liszt

½ kiskanál sütőpor

5 evőkanál olaj

vanília aroma

Első réteg

1 tasak pudingpor

500 ml tej

100 g fehér csoki

Második réteg

300 g málna

3-4 evőkanál cukor

100 ml víz

1 tasak zselatin

Harmadik réteg

300 g tejszín

Dekor

50 g mandula pehely

Tejszínhabos málnás sütemény elkészítése:

A fehérjéket felverük cukorral, hozzáadjuk a sárgákat, az olajat, az aromát és a sütőporral összekevert lisztet. A tésztát sütőpapirral kibélelt tepsiben megsütjük, majd ahgyjuk kihűlni.

A pudingport összekeverjük cukorral és tejjel, főnni tesszük amíg megvastagodik. Hozzáadjuk a csokit és kavargatjuk míg ez elolvad teljesen. A pudingot azonnal a sütilapra kenjük.

A vizet odatesszük a cukorral és sziruppá főzzük. Hozzáadjuk a málnát és hagyjuk kicsit eggyüt főni. A zselatint szokásos módon elkészítjük és hozzáadjuk a málnához. Kicsit hagyjuk hűlni, majd szétosztjuk a puding rétegen. Ha minden jól kihűlt akkor vágül jöhet rá a tejszínhab is. A süteményt mandula pelyhekkel lehet dekorálni.

Hűtőben tároljuk, kockára vágva tálaljuk.

A tejszínhabos málnás sütemény receptet Pica ajánlotta.

 

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc