Tejszínhabos málnás sütemény hozzávalók:
Sütilap
5 tojás
10 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
½ kiskanál sütőpor
5 evőkanál olaj
vanília aroma
Első réteg
1 tasak pudingpor
500 ml tej
100 g fehér csoki
Második réteg
300 g málna
3-4 evőkanál cukor
100 ml víz
1 tasak zselatin
Harmadik réteg
300 g tejszín
Dekor
50 g mandula pehely
Tejszínhabos málnás sütemény elkészítése:
A fehérjéket felverük cukorral, hozzáadjuk a sárgákat, az olajat, az aromát és a sütőporral összekevert lisztet. A tésztát sütőpapirral kibélelt tepsiben megsütjük, majd ahgyjuk kihűlni.
A pudingport összekeverjük cukorral és tejjel, főnni tesszük amíg megvastagodik. Hozzáadjuk a csokit és kavargatjuk míg ez elolvad teljesen. A pudingot azonnal a sütilapra kenjük.
A vizet odatesszük a cukorral és sziruppá főzzük. Hozzáadjuk a málnát és hagyjuk kicsit eggyüt főni. A zselatint szokásos módon elkészítjük és hozzáadjuk a málnához. Kicsit hagyjuk hűlni, majd szétosztjuk a puding rétegen. Ha minden jól kihűlt akkor vágül jöhet rá a tejszínhab is. A süteményt mandula pelyhekkel lehet dekorálni.
Hűtőben tároljuk, kockára vágva tálaljuk.
A tejszínhabos málnás sütemény receptet Pica ajánlotta.
0 hozzászólás