Teknősbéka torta hozzávalók:
Laphoz:
4 tojás
4 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
1/2 teáskanál sütőpor
vanília eszencia
piros gyümölcslekvár (eper, cseresznye, meggy)
Krémhez:
400 g tejszín
2-3 evőkanál porcukor
2 evőkanál eperlekvár
vanília eszencia
1 teáskanál zselatin
Teknősbéka torta elkészítése:
A teknősbéka tortához előbb készítsd el a lapot. Verd kemény habbá a tojásfehérjéket a cukorral, majd add hozzá a sárgájákat, eszenciát és a sütőporral összekevert lisztet. Öntsd a keveréket egy viaszpapírral kibélelt tepsibe, majd tedd a sütőbe negyed órára.
Miután megsült, borítsd egy nedves törölközőre, és vágd hosszában kettőbe. Kend be lekvárral mind a két lapot, majd tekerd fel. Miután kihűlt, szeleteld fel mindkét tekercset kb. 1 centis szeletekre.
A tortakrémhez, verd fel a tejszínt a cukorral, hogy habot kapj, majd keverd hozzá a többi fent említett hozzávalót is.
Összeállítás: helyezz fóliát egy kerek tálba, majd tapétázd ki tekercsszeletekkel. Öntsd bele a tejszínhabot, és fedd le egy réteg tekerccsel. Tedd az edényt 2-3 órára a hűtőbe, majd borítsd egy tálcára. A teknősbéka lábait és fejét elkészítheted cukormázból, karamellából, rahátból vagy drazsékból.
A teknősbéka torta receptet Pica ajánlotta.
Tárold hűtőben és tálald üdítővel.
0 hozzászólás