Teknősbéka torta hozzávalók:

Laphoz:

4 tojás

4 evőkanál cukor

4 evőkanál liszt

1/2 teáskanál sütőpor

vanília eszencia

piros gyümölcslekvár (eper, cseresznye, meggy)

Krémhez:

400 g tejszín

2-3 evőkanál porcukor

2 evőkanál eperlekvár

vanília eszencia

1 teáskanál zselatin

Teknősbéka torta elkészítése:

A teknősbéka tortához előbb készítsd el a lapot. Verd kemény habbá a tojásfehérjéket a cukorral, majd add hozzá a sárgájákat, eszenciát és a sütőporral összekevert lisztet. Öntsd a keveréket egy viaszpapírral kibélelt tepsibe, majd tedd a sütőbe negyed órára.

Miután megsült, borítsd egy nedves törölközőre, és vágd hosszában kettőbe. Kend be lekvárral mind a két lapot, majd tekerd fel. Miután kihűlt, szeleteld fel mindkét tekercset kb. 1 centis szeletekre.

A tortakrémhez, verd fel a tejszínt a cukorral, hogy habot kapj, majd keverd hozzá a többi fent említett hozzávalót is.

Összeállítás: helyezz fóliát egy kerek tálba, majd tapétázd ki tekercsszeletekkel. Öntsd bele a tejszínhabot, és fedd le egy réteg tekerccsel. Tedd az edényt 2-3 órára a hűtőbe, majd borítsd egy tálcára. A teknősbéka lábait és fejét elkészítheted cukormázból, karamellából, rahátból vagy drazsékból.

A teknősbéka torta receptet Pica ajánlotta.

Tárold hűtőben és tálald üdítővel.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc