Téli gondolatok wokra hozzávalók:

1 szál sárgarépa

1 szál fehérrépa

0.5 fej karalábé

0.5 db alma

1 marék szójacsíra

0.25 db cukkini

4 evőkanál olivaolaj

3 kiskanál zöldség fűszerkeverék

1 öntet bor

1 öntet balzsamecet

1 kiskanál méz

2 öntet szójaszósz

2 gerezd fokhagyma

0.25 szál metélőhagyma

1 evőkanál napraforgómag

Téli gondolatok wokra elkészítése:

Előjáróban elmondom, hogy ennél az ételnél a hozzávalók mennyisége és milyensége nem szentírások. Egy kínai mondás szerint a szakács a szívével főz.

Elsőnek tisztítsuk meg a zöldségeket és az almát. A megtisztított zöldségeket vágjuk gyufaszál vékonyságúra, úgy hogy szép hosszú szálakat kapjunk.

Az almát és a cukkinit is hosszúkásra, de vastagabra vágjuk.

A fokhagymát felszeleteljük, a metélőhagymát fél cm vastag karikákra vágtam.

Jöhet a wokba az olaj. Jól forrósítjuk fel, időnként forgassuk meg a wokot, hogy az oldalára is kerüljön.

Amikor már jó fórró, dobjuk bele a fokhagymát, a répákat, a karalábét és a metélőhagymát.

Jól összeforgatjuk és már jöhet a napraforgó mag is. Szórjuk meg a zöldség fűszerkeverékkel is. Ismét forgatás.

Jöhet a bor.

Szusszanhatunk egy picit. Mondom egy picit. Jön az alma és a cukkini.

Erre a szójaszósz, a balzsamecet és a méz.

Még egy picit kevergessük és kész is.

Ez a zöldséges egytálétel főtt hajdinával nekem nagyon ízlett (persze én főztem 😉 )

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc