Téli gondolatok wokra hozzávalók:
1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
0.5 fej karalábé
0.5 db alma
1 marék szójacsíra
0.25 db cukkini
4 evőkanál olivaolaj
3 kiskanál zöldség fűszerkeverék
1 öntet bor
1 öntet balzsamecet
1 kiskanál méz
2 öntet szójaszósz
2 gerezd fokhagyma
0.25 szál metélőhagyma
1 evőkanál napraforgómag
Téli gondolatok wokra elkészítése:
Előjáróban elmondom, hogy ennél az ételnél a hozzávalók mennyisége és milyensége nem szentírások. Egy kínai mondás szerint a szakács a szívével főz.
Elsőnek tisztítsuk meg a zöldségeket és az almát. A megtisztított zöldségeket vágjuk gyufaszál vékonyságúra, úgy hogy szép hosszú szálakat kapjunk.
Az almát és a cukkinit is hosszúkásra, de vastagabra vágjuk.
A fokhagymát felszeleteljük, a metélőhagymát fél cm vastag karikákra vágtam.
Jöhet a wokba az olaj. Jól forrósítjuk fel, időnként forgassuk meg a wokot, hogy az oldalára is kerüljön.
Amikor már jó fórró, dobjuk bele a fokhagymát, a répákat, a karalábét és a metélőhagymát.
Jól összeforgatjuk és már jöhet a napraforgó mag is. Szórjuk meg a zöldség fűszerkeverékkel is. Ismét forgatás.
Jöhet a bor.
Szusszanhatunk egy picit. Mondom egy picit. Jön az alma és a cukkini.
Erre a szójaszósz, a balzsamecet és a méz.
Még egy picit kevergessük és kész is.
Ez a zöldséges egytálétel főtt hajdinával nekem nagyon ízlett (persze én főztem 😉 )
0 hozzászólás