Tenkes káposzta hozzávalók:

1 kg sertéscomb

1 kg fejeskáposzta

1 fej hagyma

1 pohár tejföl

liszt

pirospaprika

1 ág csombor

Tenkes káposzta elkészítése:

A húsból a szokásos módon sertéspörköltet készítünk. A káposztát kb. akkora nagyságú kockákra vágjuk, mint a húst. Ha a hús megpuhult, a káposztát hozzáadjuk.

Annyi vízzel engedjük fel, amennyi éppen hogy ellepi. Hozzáadjuk a csombort, sóval ízesítjük. Ha a káposzta is megpuhult, liszttel elkevert tejföllel behabarjuk.

Krumpligombóccal tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc