Tepsis burgonya paradicsomos szósszal hozzávalók:
1 kg burgonya
1 fej hagyma
2 csípős paprika
2 gerezd foghagyma
1 kanál sűrített paradicsom
1 kanál cukor
4 paradicsom
1 pohár fehér bor
1 csokor petrezselyem
só
Tepsis burgonya paradicsomos szósszal elkészítése:
Mosd meg jól a burgonyát, szeleteld fel és tedd egy tepsibe 2-3 kanál zsiradékkal, majd tedd be a sütőbe 35 percre.
Takarítsd meg a hagymát, aprítsd fel és párold meg forró olajban.
Add hozzá az apróra vágott paprikát, a sűrített paradicsomot, az áttört foghagymát és a cukrot és párold még 5 percet.
Tedd bele a felaprított paradicsomot és a bort és hagyd még pár percet a tűzön.
Öntsd a szószt a burgonyára és díszítsd aprított petrezselyemmel.
0 hozzászólás