Tepsis burgonya póréhagymamártással hozzávalók:

1 kg burgonya

csirke vagy pulyka sonka

400 g brokkoli (rózsákra szedve)

4 szál póréhagyma

3 evőkanál vaj

1 evőkanál liszt

500 ml növényi tejföl

só, bors

Tepsis burgonya póréhagymamártással elkészítése:

Hámozd meg és vágd kockákra a burgonyát. Szeleteld fel a sonkát és a póréhagymát. Tedd egy tepsibe a burgonyát, rá a sonkát és brokkolit, majd tedd a 220 fokos sütőbe.

Közben, olvaszd meg a vajat egy nagy serpenyőben, tedd bele a póréhagyma karikákat. Párold, amíg a hagyma áttetsző lesz, majd add hozzá a lisztet, tejfölt. Kevergesd, és hagyd néhány percig főni. Sózd, borsozd.

40-45 perc után vedd ki a tepsit a sütőből, öntsd rá a mártást, és keverd össze óvatosan, hogy ne törd össze a burgonyát. Borítsd át egy másik edénybe, amit visszateszel a sütőbe, hogy megpiruljon a burgonya teteje.

A tepsis krumpli receptet Pocahontas ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 100 perc