Tepsis burgonya póréhagymamártással hozzávalók:
1 kg burgonya
csirke vagy pulyka sonka
400 g brokkoli (rózsákra szedve)
4 szál póréhagyma
3 evőkanál vaj
1 evőkanál liszt
500 ml növényi tejföl
só, bors
Tepsis burgonya póréhagymamártással elkészítése:
Hámozd meg és vágd kockákra a burgonyát. Szeleteld fel a sonkát és a póréhagymát. Tedd egy tepsibe a burgonyát, rá a sonkát és brokkolit, majd tedd a 220 fokos sütőbe.
Közben, olvaszd meg a vajat egy nagy serpenyőben, tedd bele a póréhagyma karikákat. Párold, amíg a hagyma áttetsző lesz, majd add hozzá a lisztet, tejfölt. Kevergesd, és hagyd néhány percig főni. Sózd, borsozd.
40-45 perc után vedd ki a tepsit a sütőből, öntsd rá a mártást, és keverd össze óvatosan, hogy ne törd össze a burgonyát. Borítsd át egy másik edénybe, amit visszateszel a sütőbe, hogy megpiruljon a burgonya teteje.
A tepsis krumpli receptet Pocahontas ajánlotta.
0 hozzászólás