Tepsis burgonya hozzávalók:

1 kg burgonya

só, bors

törtpaprika, delikát

reszelt sajt

tej, tejföl – opcionális

Tepsis burgonya elkészítése:

A burgonyát megpucoljuk, feldaraboljuk és sós vízben megfőzzük.

Mikor már elég jól megfőtt, leöntjük a levét, és sütőpapíros, margarinnal kikent tepsibe öntjük.

Kevés olajjal megkenjük, sóval, borssal fűszerezzük. Ízlés szerint tehetünk rá törtpaprikát és delikátot is. Aki szereti a tejet és a tejfölt, megkenheti vele a burgonyákat. Ráreszeljük a sajtot.

Betesszük sütni, amíg a sajt meg nem olvad és kicsit meg nem pirul. Mivel a burgonya már előre meg volt főve, nem lesz probléma azzal, hogy mikor van kész, lényegében csak a sajtot kell figyelni.

Tepsis burgonya egyéb:

Nagyon jól illik sült húsokhoz vagy rántott húshoz és különböző salátákhoz.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc