Tepsis citromos burgonya hozzávalók:
500 g újburgonya
2-3 evőkanál citromlé
50 g margarin
3 evőkanál olaj
100 ml víz
só, bors
bazsalikom
2 gerezd fokhagyma
kapor, petrezselyem
Tepsis citromos burgonya elkészítése:
Hámozd meg és mosd meg a burgonyákat, majd méretüktől függően, hagyd egészben vagy vágd négybe.
Kenj ki margarinnal egy hőálló edényt, majd tedd bele a burgonyákat. Öntsd rá a vizet, olajt, sót, borsot, bazsalikomot.
Fedd le az edényt és tedd 15 percre a sütőbe.
15 perc után add hozzá a citromlevet és az apróra vágott fokhagymát és kaprot.
Tedd vissza fedő nélkül a sütőbe 20 percre.
Tálald a tepsis krumplit petrezselyemzölddel megszórva, és kínálj mellé savanyúságot vagy salátákat.
A tepsis citromos burgonya receptet Pica ajánlotta.
0 hozzászólás