Tepsis citromos burgonya hozzávalók:

500 g újburgonya

2-3 evőkanál citromlé

50 g margarin

3 evőkanál olaj

100 ml víz

só, bors

bazsalikom

2 gerezd fokhagyma

kapor, petrezselyem

Tepsis citromos burgonya elkészítése:

Hámozd meg és mosd meg a burgonyákat, majd méretüktől függően, hagyd egészben vagy vágd négybe.

Kenj ki margarinnal egy hőálló edényt, majd tedd bele a burgonyákat. Öntsd rá a vizet, olajt, sót, borsot, bazsalikomot.

Fedd le az edényt és tedd 15 percre a sütőbe.

15 perc után add hozzá a citromlevet és az apróra vágott fokhagymát és kaprot.

Tedd vissza fedő nélkül a sütőbe 20 percre.

 

Tálald a tepsis krumplit petrezselyemzölddel megszórva, és kínálj mellé savanyúságot vagy salátákat.

A tepsis citromos burgonya receptet Pica ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc