Teriyaki sült hozzávalók:
2 szelet marhahús
bors
1-2 evőkanál olaj
Teriyaki szósz
3 evőkanál cukor
4 evőkanál fehér bor
50 ml szója szósz
Teriyaki sült elkészítése:
A húst megborsozzuk, és meg pirítjuk mindkét oldalán, kivesszük, megtörölgetjük a serpenyőt az olajtól. A szószt belerakjuk és kb. 1 percet forraljuk, bele rakjuk a húst és hagyjuk karamelizázódni a szószt. A húst töbször átforgatjuka szószba miközben készűl. Kb. 2-3 percet kell benne legyen a hús. A teriyaki szószt el lehet othon készíteni 3 evőkanál cukor, 4 evőkanál fehér bor és 50 ml szója szósz összekeverésével.
Csípős mustárral kell tálalni.
A teriyaki sült receptet CristinaK ajánlotta.
0 hozzászólás