Tésztás rétes vörösboros szósszal hozzávalók:
4 rétes lap
300 g vékony tészta
1 evőkanál vaj
3 tojás
6-7 evőkanál cukor
100 g tejföl
200 g friss túró
vanília eszencia
néhány szem mazsola
reszelt citromhéj
olaj
zsemlemorzsa
Szószhoz:
300 ml édes vörösbor,
1 csésze cukor
fahéj
kardámom
Tésztás rétes vörösboros szósszal elkészítése:
A réteshez főzd meg a tésztát sós vízben, szűrd le, és keverd össze az olvasztott vajjal. Keverd össze mixerrel a túrót, tojássárgájákat, cukrot, mazsolát, citromhéjat, eszenciát, majd borítsd a tésztára. A végén, keverd hozzá óvatosan a habbá vert tojásfehérjéket. Olajozz ki egy edényt, és tapétázd ki zsemlemorzsával. Helyezz bele 2 olajjal bekent rétes lapot úgy, hogy az edény szélét is fedd be, öntsd rá a tésztás keveréket, majd takard le a másik 2 olajjal bekent lappal. Süsd 30-35 percig az előmelegített sütőben.
A szószhoz, tedd fel főni a bort és cukrot, hogy besűrűsödjön. Ízesítsd fahéjjal és kardámommal.
A tésztás rétes vörösboros szósszal receptet Pica ajánlotta.
Tálald a rétest meglocsolva a meleg szósszal.
0 hozzászólás