Tésztás rétes vörösboros szósszal hozzávalók:

4 rétes lap

300 g vékony tészta

1 evőkanál vaj

3 tojás

6-7 evőkanál cukor

100 g tejföl

200 g friss túró

vanília eszencia

néhány szem mazsola

reszelt citromhéj

olaj

zsemlemorzsa

Szószhoz:

300 ml édes vörösbor,

1 csésze cukor

fahéj

kardámom

Tésztás rétes vörösboros szósszal elkészítése:

A réteshez főzd meg a tésztát sós vízben, szűrd le, és keverd össze az olvasztott vajjal. Keverd össze mixerrel a túrót, tojássárgájákat, cukrot, mazsolát, citromhéjat, eszenciát, majd borítsd a tésztára. A végén, keverd hozzá óvatosan a habbá vert tojásfehérjéket. Olajozz ki egy edényt, és tapétázd ki zsemlemorzsával. Helyezz bele 2 olajjal bekent rétes lapot úgy, hogy az edény szélét is fedd be, öntsd rá a tésztás keveréket, majd takard le a másik 2 olajjal bekent lappal. Süsd 30-35 percig az előmelegített sütőben.

A szószhoz, tedd fel főni a bort és cukrot, hogy besűrűsödjön. Ízesítsd fahéjjal és kardámommal.

A tésztás rétes vörösboros szósszal receptet Pica ajánlotta.

Tálald a rétest meglocsolva a meleg szósszal.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 100 perc