Tiramisu puding hozzávalók:
1 l tej
2 kiskanál neszkávé
4 evőkanál étkezési keményítő
3 tojássárga
4-5 evőkanál cukor
100 g csoki
3-4 evőkanál mascarpone
Tiramisu puding elkészítése:
Felverjük a tojássárgákat a cukorral. A keményítőt kevés tejben feloldjuk. Gőzfürdőben megolvasztjuk a csokit. Tejet melegítünk egy edényben, majd félre húzzuk, hozzáadjuk a neszt, a tojássárgákat és a keményítőt. Jól megkeverjük. Leszürjük az egészet és újra tűzre tesszük. Hagyjuk hogy felfőjön, kavargatjuk folyamatosan amíg megvastagodik. Ketté osztjuk és az egyik felét mascarpone-val keverjük a másikat pedig csokival kerverjük. Poharakba töltjük rétegesen és kakaóporral meghintjük. 2 órát hűtőben tartjuk tálalás előtt.
Hidegen desszertként tálaljuk.
A tiramisu puding repcetet Pica ajánlotta.
0 hozzászólás