Tiramisu puding hozzávalók:

1 l tej

2 kiskanál neszkávé

4 evőkanál étkezési keményítő

3 tojássárga

4-5 evőkanál cukor

100 g csoki

3-4 evőkanál mascarpone

Tiramisu puding elkészítése:

Felverjük a tojássárgákat a cukorral. A keményítőt kevés tejben feloldjuk. Gőzfürdőben megolvasztjuk a csokit. Tejet melegítünk egy edényben, majd félre húzzuk, hozzáadjuk a neszt, a tojássárgákat és a keményítőt. Jól megkeverjük. Leszürjük az egészet és újra tűzre tesszük. Hagyjuk hogy felfőjön, kavargatjuk folyamatosan amíg megvastagodik. Ketté osztjuk és az egyik felét mascarpone-val keverjük a másikat pedig csokival kerverjük. Poharakba töltjük rétegesen és kakaóporral meghintjük. 2 órát hűtőben tartjuk tálalás előtt.

Hidegen desszertként tálaljuk.

A tiramisu puding repcetet Pica ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 20 perc