Tiramisu torta hozzávalók:
Piskóta:
8 tojás
8 evőkanál liszt
8 evőkanál cukor
8 evőkanál kakaó
1 csomag sütőpor
Töltelék:
1 csomag babapiskóta
4 adag kávé
fél dl rum vagy rumaroma
Krémhez:
3 tojássárgája
3 evőkanál liszt
fél l tej
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg margarin
15 dkg porcukor
Tetejére:
1 tábla tortabevonó
Tiramisu torta elkészítése:
A tiramisu tortához szokásos módon piskótát sütünk, s megfelezzük. Amikor kihűlt, az egyik lapra rárétegezzük a rumos kávéba áztatott babapiskótákat.
A tojássárgájákat a liszttel, vaníliás cukorral és tejjel sűrűre főzzük, s amikor kihűlt habverővel hozzádolgozzuk a porcukorral jól kikevert margarint. A babapiskóta tetejére rásimítjuk a krémet.
A piskóta másik felét a krémre helyezzük, s a felolvasztott tortabevonót egyenletesen elsimítjuk a tiramisu torta tetején.
0 hozzászólás