Tiramisu torta hozzávalók:

Piskóta:

8 tojás

8 evőkanál liszt

8 evőkanál cukor

8 evőkanál kakaó

1 csomag sütőpor

Töltelék:

1 csomag babapiskóta

4 adag kávé

fél dl rum vagy rumaroma

Krémhez:

3 tojássárgája

3 evőkanál liszt

fél l tej

1 csomag vaníliás cukor

25 dkg margarin

15 dkg porcukor

Tetejére:

1 tábla tortabevonó

Tiramisu torta elkészítése:

A tiramisu tortához szokásos módon piskótát sütünk, s megfelezzük. Amikor kihűlt, az egyik lapra rárétegezzük a rumos kávéba áztatott babapiskótákat.

A tojássárgájákat a liszttel, vaníliás cukorral és tejjel sűrűre főzzük, s amikor kihűlt habverővel hozzádolgozzuk a porcukorral jól kikevert margarint. A babapiskóta tetejére rásimítjuk a krémet.

A piskóta másik felét a krémre helyezzük, s a felolvasztott tortabevonót egyenletesen elsimítjuk a tiramisu torta tetején.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc