Tofuval és spenóttal töltött palacsinta hozzávalók:
24 palacsinta lap (rétes lap)
Töltelék
200 g fagyasztott spenót
½ hagyma
450 g tofu
½ evőkanál reszelt gyömbér
½ evőkanál reszelt fokhagyma
1 kiskanál curry por
só, bors
Tofuval és spenóttal töltött palacsinta elkészítése:
A spenótot leforrázzuk és jól lecsorgatjuk róla a vizet.
A tofut egy papírtörlőbe csomagoljuk, hogy felszívja a vízet róla.
A hagymát apróra vágjuk és 2 evőkanál olívaolajban megpároljuk, mikor már átlátszó lett hozzáadjuk a spenótot és hagyjuk főni egy kicsit.
Hozzáadjuk a tofut és a fűszereket, és addig hagyjuk főni, amíg elnyeli a tofu által eresztett levet. Hagyjuk kihűlni.
Az asztalra egy palacsinta lapot (rétes lapot) teszünk amit meglocsolunk egy kis olívaolajjal (vagy megkenjük olvasztott vajjal), majd még egy lapot ráhelyezünk, körülbelül 2 evőkanál tölteléket teszünk bele és összecsomagoljuk. Így folytatjuk a többi lappal is.
A kész palacsintákat egy kiolajozott tálcára tesszük, meglocsoljuk egy kis olívaolajjal (vagy megkenjük olvasztott vajjal) és addig sütjük míg meg nem pirul.
Hidegen vagy melegen tálaljuk.
A töltött palacsinta receptet CristinaK javasolta.
0 hozzászólás