Tojásos-spenótos nokedli hozzávalók:
1 csomag mirelit spenót
20 dkg liszt
8 db tojás
2 db tojás a galuskához
1/2 dl napraforgó étolaj
só, pirospaprika
Tojásos-spenótos nokedli elkészítése:
A parajt kiolvasztom – vagy szezon idején egy közepes szatyornyit megmosok és leválasztom a száráról mindkét oldalon-, kevés olajon kis sóval megdínsztelem, majd hűlni hagyom.
Két tojásból a liszttel nokedlitésztát készítek. Amíg a nokedli főzővize felforr, a nokedli tésztát összedolgozom a parajjal, kicsit pihentetem.
A nokedlit a vízbe szaggatom kifőzöm. 6 db tojásból tükörtojást sütök és a tálra szedett, főtt, leszűrt nokedli közepére helyezem. Megszórom pirospaprikával, és tálalom.
Aki a tojásos ételt nem szereti vagy nem eheti, a nokedlit tejföllel vagy kefírrel is meglocsolhatja, úgy is nagyon finom.
Aki nem vegetáriánus, helyetesítheti a tojásokat egy jó szelet sült marhahússal.
0 hozzászólás