Tojásos-spenótos nokedli hozzávalók:

1 csomag mirelit spenót

20 dkg liszt

8 db tojás

2 db tojás a galuskához

1/2 dl napraforgó étolaj

só, pirospaprika

Tojásos-spenótos nokedli elkészítése:

A parajt kiolvasztom – vagy szezon idején egy közepes szatyornyit megmosok és leválasztom a száráról mindkét oldalon-, kevés olajon kis sóval megdínsztelem, majd hűlni hagyom.

Két tojásból a liszttel nokedlitésztát készítek. Amíg a nokedli főzővize felforr, a nokedli tésztát összedolgozom a parajjal, kicsit pihentetem.

A nokedlit a vízbe szaggatom kifőzöm. 6 db tojásból tükörtojást sütök és a tálra szedett, főtt, leszűrt nokedli közepére helyezem. Megszórom pirospaprikával, és tálalom.

Aki a tojásos ételt nem szereti vagy nem eheti, a nokedlit tejföllel vagy kefírrel is meglocsolhatja, úgy is nagyon finom.

Aki nem vegetáriánus, helyetesítheti a tojásokat egy jó szelet sült marhahússal.

Tojásos-spenótos nokedli egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc