Tök besamel mártásban hozzávalók:

1,5 kg gyenge spárgatök

3 evőkanál olaj

3 dkg liszt

2 dl besamel mártás

1 dl tejföl

Tök besamel mártásban elkészítése:

A tököt megtisztítjuk, belsejét kiszedjük, 4 felé, majd ujjnyi szeletekre vágjuk, gyengén megsózzuk. Egy 3 literes lábasban zsiradékot forrósítunk és a tököt abban pároljuk fedő alatt, amíg átüvegesedik.

A besamel mártást tejföllel elkeverjük és ráöntjük a párolt tökre. 8-10 percre sütőbe tesszük, tetejét vajban pirított morzsával megszórjuk.

Besamel mártás helyett a tököt leönthetjük 1 tojás sárgával elkevert tejföllel is.

Tök besamel mártásban egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc