Töltenivaló paprika tartósítása hozzávalók:
paprika
25 dkg só
25 dkg cukor
Töltenivaló paprika tartósítása elkészítése:
Miután megpucoltad a paprikákat, megmostad és lecsorgattad róluk a vizet, tedd őket egy tálba.
Egy nagy papírlapon vagy egy másik tálban keverd össze a sót a cukorral (25 dkg cukor és 25 dkg só, függ a paprika mennyiségétől).
Minden paprikába tegyél egy evőkanállal ebből a keverékből. Másnapig hagyd őket a tálban, melyet lefedtél egy kendővel.
Helyezd a paprikákat egymásba és tedd őket befőttesüvegbe (a mérete nem számít).
Töltsd rá a paprika levét, amely a tálban maradt.
Kösd le az üvegeket celofánnal és tedd őket a kamrába.
Töltenivaló paprika tartósítása egyéb:
Használat előtt a paprikákat hideg vízzel mosd le.
0 hozzászólás