Töltött alma hozzávalók:

alma

dió

citromlé

margarin vagy vaj

fahéj

kardámom

vaníliacukor

méz

meggy lekvárból

(mindegyik a kívánt mennyiségben)

Töltött alma elkészítése:

A diós gyümölcsös desszerthez mosd meg az almákat, vágd ki a magházakat és a belsejük egy részét, hogy legyen hely a tölteléknek. Lehetőleg ne hámozd meg, mert a héjában több a vitamin, mint a húsában. Locsold be citromlével. Szurkáld meg helyenként az almák héját egy fogpiszkálóval, hogy ne robbanjon szét a sütőben. Töltsd meg mindegyik almát egy kis vajjal vagy margarinnal, meggy és apróra vágott dió keverékkel, vaníliacukorral, fahéjjal és kardámommal. Helyezd egy tepsibe, és süsd 25-30 percig.

A töltött alma receptet Pica ajánlotta.

Tálald forrón, sok mézzel meglocsolva.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc