Töltött alma hozzávalók:
alma
dió
citromlé
margarin vagy vaj
fahéj
kardámom
vaníliacukor
méz
meggy lekvárból
(mindegyik a kívánt mennyiségben)
Töltött alma elkészítése:
A diós gyümölcsös desszerthez mosd meg az almákat, vágd ki a magházakat és a belsejük egy részét, hogy legyen hely a tölteléknek. Lehetőleg ne hámozd meg, mert a héjában több a vitamin, mint a húsában. Locsold be citromlével. Szurkáld meg helyenként az almák héját egy fogpiszkálóval, hogy ne robbanjon szét a sütőben. Töltsd meg mindegyik almát egy kis vajjal vagy margarinnal, meggy és apróra vágott dió keverékkel, vaníliacukorral, fahéjjal és kardámommal. Helyezd egy tepsibe, és süsd 25-30 percig.
A töltött alma receptet Pica ajánlotta.
Tálald forrón, sok mézzel meglocsolva.
0 hozzászólás