Töltött borda lecsóval hozzávalók:
40-50 dkg sertésborda
10 dkg darált sertéshús
só, bors
kökény
kiskanál fűszerpaprika
3 gerezd fokhagyma
1 db közepes padlizsán
1 fej lilahagyma
2 db paprika
2 db paradicsom
2 db főtt burgonya
5 dkg füstölt szalonna
1,5 dl fehér bor
Töltött borda lecsóval elkészítése:
A darált húst, sót, borsot, fokhagymát, köményt, fűszerpaprikát, összekeverjük (úgy is mondhatjuk, hogy egyszerűsített kolbászmasszát készítünk). Beletöltjük a bordákba, kevés zsiradékban megsütjük, zúzott fokhagymával ízesítjük. Fehérborral felöntjük és beforraljuk pár perc alatt.
A lecsóhoz a padlizsánt, a lilahagymát, paprikát és paradicsomot,a főtt burgonyát és a szalonnát felszeleteljük. A szalonnát lilahagymával lepirítjuk, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot. Egy nagyon kevés fehér bort még ehhez is adunk. Készre főzzük.
A töltött bordát a lecsóval tálaljuk.
0 hozzászólás