Töltött burgonya szalonnával hozzávalók:
6-8 közepes nagyságú burgonya
1 bögre olaj
só
10 dkg füstölt szalonna
30 dkg kolbász
Töltött burgonya szalonnával elkészítése:
Meghámozzuk a burgonyát, megmossuk, majd egy éles késsel kivájjuk a közepét. A kolbászt felvágjuk akkora darabkákba, hogy beleférjenek a burgonyába.
A burgonyákat megtöltjük a kolbász és szalonna darabkákkal, lefedjük egy-egy szelet szalonnával, és egy tűzálló üvegtálba helyezzük. Felöntjük meleg vízzel, megszórjuk sóval és a kivájt burgonya darabkákkal.
Egy órára a forró sütőbe tesszük. Lassú tüzön sütjük.
Töltött burgonya szalonnával egyéb:
Melegen, apróra vágott zöld fűszerekkel (petrezselyem, zeller) megszórva tálaljuk.
0 hozzászólás