Töltött cukkini hozzávalók:
1 nagyobb cukkini
1 fej hagyma
1,5 evőkanál olaj
1 sárgarépa
petrezselyem zöldje
2 tojás
2 vagy 3 száraz zsemle
só, színes bors, bazsalikom és delikát ízlés szerint
1 dl tejföl
10 dkg reszelt sajt
Töltött cukkini elkészítése:
A cukkinit megmossuk, meghámozzuk, kettévágjuk, és a magokat kikanalazzuk. Ezután a 2 felet keresztbe ismét kettévágjuk, sózzuk, borsozzuk, és a töltelék elkészítéséig félretesszük.
A hagymát kis kockákra aprítjuk és az olajon megpirítjuk.
A száraz zsemléket vízbe áztatjuk, majd ha kellően átitatódott, de még nem lágyult el, kinyomkodjuk. Ezt a hagymához adjuk, és ezt összegyúrjuk. Ehhez adjuk a tojást, a fűszereket, az aprított friss petrezselyem zöldjét, majd ezt is összegyúrjuk. A sárgarépát megtisztítjuk, és egy nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük és hozzáadjuk a masszához. (Pikánsabbá tehetjük még vékony csíkokra vágott pritamin paprikával is.) Ezeket összegyúrjuk és megtöltjük vele a cukkíniket.
A tetejére kenjük a tejfölt és a reszelt sajtot.( Ha több töltelékünk maradt, akár gombát is tölthetünk meg vele, vagy akár csak magában megsüthetjük.)
Sütőben 10 percig fólia alatt pároljuk, míg a cukkini meg nem puhul, majd levesszük a fóliát és addig sütjük, míg a teteje meg nem pirul.
Friss salátával, vagy főtt krumplival tálalhatjuk.
0 hozzászólás