Töltött cukkini hozzávalók:

1 nagyobb cukkini

1 fej hagyma

1,5 evőkanál olaj

1 sárgarépa

petrezselyem zöldje

2 tojás

2 vagy 3 száraz zsemle

só, színes bors, bazsalikom és delikát ízlés szerint

1 dl tejföl

10 dkg reszelt sajt

Töltött cukkini elkészítése:

A cukkinit megmossuk, meghámozzuk, kettévágjuk, és a magokat kikanalazzuk. Ezután a 2 felet keresztbe ismét kettévágjuk, sózzuk, borsozzuk, és a töltelék elkészítéséig félretesszük.
A hagymát kis kockákra aprítjuk és az olajon megpirítjuk.

A száraz zsemléket vízbe áztatjuk, majd ha kellően átitatódott, de még nem lágyult el, kinyomkodjuk. Ezt a hagymához adjuk, és ezt összegyúrjuk. Ehhez adjuk a tojást, a fűszereket, az aprított friss petrezselyem zöldjét, majd ezt is összegyúrjuk. A sárgarépát megtisztítjuk, és egy nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük és hozzáadjuk a masszához. (Pikánsabbá tehetjük még vékony csíkokra vágott pritamin paprikával is.) Ezeket összegyúrjuk és megtöltjük vele a cukkíniket.

A tetejére kenjük a tejfölt és a reszelt sajtot.( Ha több töltelékünk maradt, akár gombát is tölthetünk meg vele, vagy akár csak magában megsüthetjük.)

Sütőben 10 percig fólia alatt pároljuk, míg a cukkini meg nem puhul, majd levesszük a fóliát és addig sütjük, míg a teteje meg nem pirul.

Friss salátával, vagy főtt krumplival tálalhatjuk.

Töltött cukkini egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc