Töltött fenyőcskék hozzávalók:

Tészta

2 tojás

5 evőkanál cukor

100 ml tej

1 kiskanál szalakálni

citromlé

zöld ételszinezék

liszt, amennyit felvesz

Krém

2 csésze finomra darált keksz

5-6 db szultánkenyér

1 csésze darált dió

50 g vaj

rum aroma

kb ½ csésze tej

kakaó ízlés szerint

Töltött fenyőcskék elkészítése:

A tojást felverjük cukorral, hozzáadjuk a tejet, az ételszinezéket, a citromlével felöntött szalakálit és a lisztet. Megfelelő lágyra gyúrjuk a tésztát. Vékony lapot nyújtunk belőle és hosszú, keskeny csíkokra vágjuk, amelyeket fém kúp formákra feltekerünk és fenyő alakúra formázzuk. 15-20 percig sütjük, majd levesszük őket a formákról, amíg még forrók. Hagyjuk kihűlni, majd megtöltjük krémmel. Krém: ledaráljuk a szultánkenyeret, összekeverjük a keksszel, dióval, szalakálival, vajjal és kakaóval. A végén fokozatosan hozzáadjuk a tejet, hogy a töltelék összeálljon és homogén legyen. Különleges desszert karácsonyra.

Fantázia szerint díszítjük a fenyőket.

A töltött fenyőcskék receptet Pica ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 20 perc