Töltött fenyőcskék hozzávalók:
Tészta
2 tojás
5 evőkanál cukor
100 ml tej
1 kiskanál szalakálni
citromlé
zöld ételszinezék
liszt, amennyit felvesz
Krém
2 csésze finomra darált keksz
5-6 db szultánkenyér
1 csésze darált dió
50 g vaj
rum aroma
kb ½ csésze tej
kakaó ízlés szerint
Töltött fenyőcskék elkészítése:
A tojást felverjük cukorral, hozzáadjuk a tejet, az ételszinezéket, a citromlével felöntött szalakálit és a lisztet. Megfelelő lágyra gyúrjuk a tésztát. Vékony lapot nyújtunk belőle és hosszú, keskeny csíkokra vágjuk, amelyeket fém kúp formákra feltekerünk és fenyő alakúra formázzuk. 15-20 percig sütjük, majd levesszük őket a formákról, amíg még forrók. Hagyjuk kihűlni, majd megtöltjük krémmel. Krém: ledaráljuk a szultánkenyeret, összekeverjük a keksszel, dióval, szalakálival, vajjal és kakaóval. A végén fokozatosan hozzáadjuk a tejet, hogy a töltelék összeálljon és homogén legyen. Különleges desszert karácsonyra.
Fantázia szerint díszítjük a fenyőket.
A töltött fenyőcskék receptet Pica ajánlotta.
0 hozzászólás