Töltött hústekercs hozzávalók:

9 szelet borjú hús (700-800 g)

9 szelet sonka

9 szelet sajt

mustár (kb egy üveg egyharmada)

bors

olaj

liszt

tejföl

Töltött hústekercs elkészítése:

Jól kipotyoljuk a hús szeleteket. Befűszerezzük sóval és borssal, s minden szeletre kenünk egy kiskanál mustárt. Mindegyik szelet húsra teszünk egy szelet sonkát és egy szelet sajtot. Feltekerjük, fogpiszkálóval átszúrjuk és sós vízben megfőzzük. 2-3 órát főzzük, s mielőtt elzárnánk a tüzet egy kis darabot megkóstolunk hogy lássuk megfelelően átfőtt-e. Mikor megfőtt a hús kivesszük egy tányérra és kihúzzuk a fogpiszkálókat. Egy tálba öntünk egy kis olajat és 2 evőkanál lisztet. Összekeverjük, hagyjuk míg rotyog egyet és felengedjük a lével amiben a húst főztük. Addig kavarjuk amíg megköt, azután beletesszük a hústekercseket. 5 percig főzzük, hozzáadunk 2-3 evőkanál tejfölt, megkavarjuk és eloltjuk a tüzet.

Krumplipürével tálaljuk.

A töltött hústekercs receptet MariaMona ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 100 perc