Töltött hústekercs hozzávalók:
9 szelet borjú hús (700-800 g)
9 szelet sonka
9 szelet sajt
mustár (kb egy üveg egyharmada)
só
bors
olaj
liszt
tejföl
Töltött hústekercs elkészítése:
Jól kipotyoljuk a hús szeleteket. Befűszerezzük sóval és borssal, s minden szeletre kenünk egy kiskanál mustárt. Mindegyik szelet húsra teszünk egy szelet sonkát és egy szelet sajtot. Feltekerjük, fogpiszkálóval átszúrjuk és sós vízben megfőzzük. 2-3 órát főzzük, s mielőtt elzárnánk a tüzet egy kis darabot megkóstolunk hogy lássuk megfelelően átfőtt-e. Mikor megfőtt a hús kivesszük egy tányérra és kihúzzuk a fogpiszkálókat. Egy tálba öntünk egy kis olajat és 2 evőkanál lisztet. Összekeverjük, hagyjuk míg rotyog egyet és felengedjük a lével amiben a húst főztük. Addig kavarjuk amíg megköt, azután beletesszük a hústekercseket. 5 percig főzzük, hozzáadunk 2-3 evőkanál tejfölt, megkavarjuk és eloltjuk a tüzet.
Krumplipürével tálaljuk.
A töltött hústekercs receptet MariaMona ajánlotta.
0 hozzászólás