Töltött kacsa hozzávalók:
4 személyre
30 dkg gesztenye
1 evőkanál ételízesítő
1 teáskanál margarin
2 nagy kacsamell
20 dkg darált sertéshús
1 tojás
3-4 evőkanál tejszín
Töltött kacsa elkészítése:
A gesztenyét megtisztítjuk, lábasba tesszük, felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Megszórjuk a Delikát ételízesítővel, hozzáadjuk a margarint, és lefedve puhára pároljuk. A kacsamelleket kicsontozzuk, megmossuk, és szárazra töröljük. Óvatosan felfejtjük a bőrét, ide rakjuk majd a tölteléket.
A gesztenyéről levesszük a fedőt, és elfőzzük a levét. Burgonyanyomón áttörjük, hozzáadjuk a darált húst, a tojást, megsózzuk, borsozzuk, beleöntjük a tejszínt, és sima masszává összedolgozzuk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.
A kacsamell fellazított bőre alá betöltjük a gesztenyés masszát, szépen megformázzuk bedörzsöljük sóval, borssal, és tűzálló tálba fektetjük. Kevés vizet öntünk alá, befedjük alufóliával, és kb. 45 percig pároljuk a sütőben.
Levesszük a fóliát, 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) mérsékeljük a hőt, a levével többször meglocsoljuk a pecsenyét, és kb. 30 perc alatt szép piros ropogósra sütjük. Párolt káposztával, burgonyapürével tálaljuk.
0 hozzászólás