Töltött karalábés csorba hozzávalók:
4 személyre
4 karalábé
sárgarépa és petrezselyemgyökér
500 g vegyes (disznó, marha) darált hús
3 kanál rizs
3 tojás
aprított fűszerek a húshoz
1 doboz 200 g-os tejföl
só, bors
Töltött karalábés csorba elkészítése:
Aprítsd fel a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret majd tedd fel főni sós vízbe.
Ezalatt szedd ki a karalábéfejek közepét.
Készítsd el a tölteléket (mint a húsgombócot): hús, tojás, rizs, aprított fűszerek, só, bors.
Töltsd meg vele a karalábéfejeket.
Tedd fel főni a töltött karalábét.
Hagyd 20 percet főni, ezalatt a maradék töltelékből formázz húsgombócokat. 20 perc múlva, amikor a karalábé megfőtt, tedd bele a húsgombócokat, a karalábé levelét és azokat a darabokat, amiket a közepéből szedtél ki.
Amikor minden megfőtt, keverd bele a tejfölt, a zöldfűszereket (petrezselyem) és savanyítsd ízlés szerint citromlével.