Töltött karalábés csorba hozzávalók:

4 személyre

4 karalábé

sárgarépa és petrezselyemgyökér

500 g vegyes (disznó, marha) darált hús

3 kanál rizs

3 tojás

aprított fűszerek a húshoz

1 doboz 200 g-os tejföl

só, bors

Töltött karalábés csorba elkészítése:

Aprítsd fel a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret majd tedd fel főni sós vízbe.

Ezalatt szedd ki a karalábéfejek közepét.

Készítsd el a tölteléket (mint a húsgombócot): hús, tojás, rizs, aprított fűszerek, só, bors.

Töltsd meg vele a karalábéfejeket.

Tedd fel főni a töltött karalábét.

Hagyd 20 percet főni, ezalatt a maradék töltelékből formázz húsgombócokat. 20 perc múlva, amikor a karalábé megfőtt, tedd bele a húsgombócokat, a karalábé levelét és azokat a darabokat, amiket a közepéből szedtél ki.

Amikor minden megfőtt, keverd bele a tejfölt, a zöldfűszereket (petrezselyem) és savanyítsd ízlés szerint citromlével.

 

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc