Töltött lavash lap hozzávalók:
Lavas tésztalap
1 tasak száraz élesztő
1 kiskanál só
1 ½ csésze langyos víz
2 csésze fehér liszt
2 csésze teljes kiörlésű liszt
pörkölt szezémmag
Töltelék
darált hús
gomba
zöldhagyma
tehéntúró
fokhagyma
kapor
szárított paradicsom
zöld olíva
parmezán sajt
fűszerek
Töltött lavash lap elkészítése:
Lavash tésztalap: az élesztőt egy nagy tálban, meleg vízben feloldjuk, hozzáadjuk a lisztet és sót, s addig gyúrjuk míg kemény tészta lesz belőle. Kivesszük egy deszkára és addig gyúrjuk míg nyúlós állagú lesz. Kerekre formázzuk és egy kiolajazott edénybe tesszük, majd a tetejét is megolajozzuk. Letakarjuk és másfél órát hagyjuk kelni. Mikor kicsit megkeményedik, hagyjuk még fél órát kelni. ezután 8 részre osztjuk, melyeket lisztes deszkán akkora karikákra nyújtunk, ami elfér egy serpenyőbe. Egy tepsibe tesszük, megszórjuk pörkölt szezám maggal és 5-6 percre betesszük a sütőbe.
Mikor ezek megsültek, jöhet a töltelék. Ha vegetáriánus ételt szeretnénk, akkor egy lavas tésztalara rákenünk egy réteg tehéntúrót. Egy serpenyőben megpároljuk a zöldhagymát, gombát, fokhagymát és kaprot, adunk hozzá olajban szárított paradicsomot és néhány darab kimagvalt zöld olívát. Ezt ráteszük a túróra, majd reszelünk rá sajtot, befedjük egy másik lavash lappal, a tetejét megkenjük olajjal és betesszük 15 percre a sütőbe. Ha nem vagyunk vegetáriánusok, ehhez még hozzáadunk egy kis darált húst vagy bármilyen sült húst.
Zöldség salátával tálaljuk.
A töltött lavash lap receptet Peruzele ajánlotta.
0 hozzászólás