Töltött lavash lap hozzávalók:

Lavas tésztalap

1 tasak száraz élesztő

1 kiskanál só

1 ½ csésze langyos víz

2 csésze fehér liszt

2 csésze teljes kiörlésű liszt

pörkölt szezémmag

Töltelék

darált hús

gomba

zöldhagyma

tehéntúró

fokhagyma

kapor

szárított paradicsom

zöld olíva

parmezán sajt

fűszerek

Töltött lavash lap elkészítése:

Lavash tésztalap: az élesztőt egy nagy tálban, meleg vízben feloldjuk, hozzáadjuk a lisztet és sót, s addig gyúrjuk míg kemény tészta lesz belőle. Kivesszük egy deszkára és addig gyúrjuk míg nyúlós állagú lesz. Kerekre formázzuk és egy kiolajazott edénybe tesszük, majd a tetejét is megolajozzuk. Letakarjuk és másfél órát hagyjuk kelni. Mikor kicsit megkeményedik, hagyjuk még fél órát kelni. ezután 8 részre osztjuk, melyeket lisztes deszkán akkora karikákra nyújtunk, ami elfér egy serpenyőbe. Egy tepsibe tesszük, megszórjuk pörkölt szezám maggal és 5-6 percre betesszük a sütőbe.

Mikor ezek megsültek, jöhet a töltelék. Ha vegetáriánus ételt szeretnénk, akkor egy lavas tésztalara rákenünk egy réteg tehéntúrót. Egy serpenyőben megpároljuk a zöldhagymát, gombát, fokhagymát és kaprot, adunk hozzá olajban szárított paradicsomot és néhány darab kimagvalt zöld olívát. Ezt ráteszük a túróra, majd reszelünk rá sajtot, befedjük egy másik lavash lappal, a tetejét megkenjük olajjal és betesszük 15 percre a sütőbe. Ha nem vagyunk vegetáriánusok, ehhez még hozzáadunk egy kis darált húst vagy bármilyen sült húst.

 

Zöldség salátával tálaljuk.

A töltött lavash lap receptet Peruzele ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc