Töltött padlizsán hozzávalók:
1 kg padlizsán
20 dkg sertésdagadó
5 dkg rizs
2 fej vöröshagyma
25 dkg paradicsom
20 dkg gomba
egy csipet fokhagymapor
1 teáskanál édesnemes paprika
1/2 teáskanál bors
egy csipet örölt köménymag
1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
1/8 liter húsleves (kockából)
10 dkg reszelt ementáli
2 dl tejföl
1 evőkanál keményítő
1 evőkanál paradicsompüré
egy csipet cukor
só
Töltött padlizsán elkészítése:
A padlizsánt hosszában félbevágjuk, kikaparjuk a belsejét és besózzuk.
A húsát kockára vágjuk és besózzuk. A sertésdagadót kockára vágjuk, és ropogósra sütjük. A rizst megfőzzük. A hagymát apróra vágjuk. A paradicsomot meghámozzuk és felaprítjuk. A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük. A paradicsomot, a gombát és a kockára vágott padlizsánt hozzáadjuk a rizshez.
A rizses keveréket megfűszerezzük és 5 percig pároljuk. Petrezselyemmel összekeverve a padlizsánba töltjük.
Szorosan egymás mellé tesszük egy tepsiben, és leöntjük húslevessel. Sajtot szórunk rá és megpirítjuk.
A húsléből és a maradék hozzávalókból mártást készítünk.
A töltött padlizsán mellé burgonyapüré és finom vörösbor illik.
0 hozzászólás