Töltött pecsenye hozzávalók:

1 kg rövidkaraj

1/2 doboz konzerv kukorica

2 db paradicsom

1 db tojás

1 csokor petrezselyem

1 gyenge hagyma

2 szelet vékony baconszalonna

só, bors, pirospaprika vagy grillfűszerkevés

Piros Arany krém

Töltött pecsenye elkészítése:

A karajt kicsontozzuk, és a belsejét hosszában egy hegyes késsel felszúrjuk. Kiszedünk belőle egy jó adagnyi húst, hogy egy nagy nyílást kapjunk. A kiszedett húst ledaráljuk és összekeverjük a kukoricával, az apróra vágott paradicsommal, a tojással, a finomra vágott petrezselyemmel és az apróra vágott hagymával.

Ezután megsózzuk és megborsozzuk, majd a tölteléket a karaj üregébe töltjük. A két végén levő nyílásra 1-1 vékony szalonnaszeletet tűzünk, hogy a töltelék belül maradhasson. A hús tetejét kockásra bevagdaljuk és grillfűszerrel vagy sóval, borssal és pirospaprikával bedörzsöljük. Egy kicsit megsózzuk, és vékonyan megkenjük Piros Arannyal.

Ezután a húst tűzálló tálba rakjuk, letakarjuk alufóliával és így puhára pároljuk. Amikor már majdnem teljesen megpuhult, akkor levesszük róla a fóliát és szép pirosra sütjük.

Mielőtt felszeleteljük, egy negyedórányit pihentessük a sültet, nehogy a töltelék kifolyjon belőle.

Készíthetjük sertés vagy marhakarajból is.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc