Töltött pecsenye hozzávalók:
1 kg rövidkaraj
1/2 doboz konzerv kukorica
2 db paradicsom
1 db tojás
1 csokor petrezselyem
1 gyenge hagyma
2 szelet vékony baconszalonna
só, bors, pirospaprika vagy grillfűszerkevés
Piros Arany krém
Töltött pecsenye elkészítése:
A karajt kicsontozzuk, és a belsejét hosszában egy hegyes késsel felszúrjuk. Kiszedünk belőle egy jó adagnyi húst, hogy egy nagy nyílást kapjunk. A kiszedett húst ledaráljuk és összekeverjük a kukoricával, az apróra vágott paradicsommal, a tojással, a finomra vágott petrezselyemmel és az apróra vágott hagymával.
Ezután megsózzuk és megborsozzuk, majd a tölteléket a karaj üregébe töltjük. A két végén levő nyílásra 1-1 vékony szalonnaszeletet tűzünk, hogy a töltelék belül maradhasson. A hús tetejét kockásra bevagdaljuk és grillfűszerrel vagy sóval, borssal és pirospaprikával bedörzsöljük. Egy kicsit megsózzuk, és vékonyan megkenjük Piros Arannyal.
Ezután a húst tűzálló tálba rakjuk, letakarjuk alufóliával és így puhára pároljuk. Amikor már majdnem teljesen megpuhult, akkor levesszük róla a fóliát és szép pirosra sütjük.
Mielőtt felszeleteljük, egy negyedórányit pihentessük a sültet, nehogy a töltelék kifolyjon belőle.
Készíthetjük sertés vagy marhakarajból is.
0 hozzászólás