Töltött sonka hozzávalók:

1 kiló füstölt sonka

2 fonott kalács

10 tojás

petrezselyemzöld

őrölt fekete bors

vegeta

Töltött sonka elkészítése:

A sonkát puhára főzzük, a tojásokat pedig keményre. A tojást és a kalácsot apró darabokra vágjuk, s borssal, petrezselyemzölddel, vegetával összekeverjük. Ezt a tölteléket a sonka főzőlevével többször is meglocsoljuk.

A főtt sonkát hosszában három részre vágjuk, s hosszú üvegtálra tesszük. Alulra a bőrös részét, erre egy réteg tölteléket, majd sonkát és ismét tölteléket, sonkát.

A maradék tölteléket körben hozzányomjuk a forró sonkához. Az így töltött sonkát lenyomatjuk, s aztán hidegre tesszük. Tálaláskor tojáskarikával vagy petrezselyemmel díszíthetjük.

Töltött sonka egyéb:

Tormával, mustárral kínáljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc