Tonhal zöldségágyon hozzávalók:

600 g tonhalfilé

1 padlizsán

3 kicsi tök

4 paradicsom

1 paprika

1 vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 bazsalikomlevél

2 csipet kömény

3 evőkanál olívaolaj

só, bors

Tonhal zöldségágyon elkészítése:

A paradicsomokat kis időre forrásban lévő vízbe dobjuk, meghámozzuk, kis kockákra vágjuk. A padlizsánt, a tököt meghámozzuk és kettévágjuk. A kicsumázott paprikát fölszeleteljük. A megtisztított vöröshagymát felaprítjuk, a fokhagymát összepréseljük.

1 evőkanál olajon a padlizsánt aranybarnára pirítjuk, kiszedjük, lecsöpögtetjük. Egy papírtörülközővel kitöröljük a serpenyőt. Egy újabb kanál olajon a tököt is megpirítjuk. Így folytatjuk a hagymával, majd a paprikával. Végül az összes zöldséget visszatesszük a serpenyőbe. Hozzáadjuk a paradicsomot, a fokhagymát és a bazsalikomot. Sózzuk, borsozzuk, köménnyel fûszerezzük, és 20 percig lassú tûzön főzzük.

Leöblítjük és lecsöpögtetjük a halfiléket. Kockákra vágjuk. Ráfektetjük a zöldségágyra, egy kis szósszal megöntözzük.

Sózzuk, borsozzuk, fedő nélkül 10-15 percig pároljuk.

Azonnal tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc