Tonhal zöldségágyon hozzávalók:
600 g tonhalfilé
1 padlizsán
3 kicsi tök
4 paradicsom
1 paprika
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 bazsalikomlevél
2 csipet kömény
3 evőkanál olívaolaj
só, bors
Tonhal zöldségágyon elkészítése:
A paradicsomokat kis időre forrásban lévő vízbe dobjuk, meghámozzuk, kis kockákra vágjuk. A padlizsánt, a tököt meghámozzuk és kettévágjuk. A kicsumázott paprikát fölszeleteljük. A megtisztított vöröshagymát felaprítjuk, a fokhagymát összepréseljük.
1 evőkanál olajon a padlizsánt aranybarnára pirítjuk, kiszedjük, lecsöpögtetjük. Egy papírtörülközővel kitöröljük a serpenyőt. Egy újabb kanál olajon a tököt is megpirítjuk. Így folytatjuk a hagymával, majd a paprikával. Végül az összes zöldséget visszatesszük a serpenyőbe. Hozzáadjuk a paradicsomot, a fokhagymát és a bazsalikomot. Sózzuk, borsozzuk, köménnyel fûszerezzük, és 20 percig lassú tûzön főzzük.
Leöblítjük és lecsöpögtetjük a halfiléket. Kockákra vágjuk. Ráfektetjük a zöldségágyra, egy kis szósszal megöntözzük.
Sózzuk, borsozzuk, fedő nélkül 10-15 percig pároljuk.
Azonnal tálaljuk.
0 hozzászólás