Törökméz hozzávalók:

5 tojásfehérje

40 deka cukor

30 deka dió

30 deka méz

0,2 dl citromlé

1 csomag vanília

1 csomag tészta lap

Törökméz elkészítése:

Tisztítsuk meg a diót és egy serpenyőben, 10 percre tegyük forró, ám láng nélküli sütőbe. 2-3 alkalommal keverjük meg és, amikor forró, dörzsöljük át, hogy leváljon a héja.

A kemény habbá vert tojásfehérjét tegyük egy zománcozott edénybe, majd addjuk hozzá a cukrot és a citromlevet. Az edényt egy kis lángra helyezett fémlemezre tegyük és a benne található tojást folytonosan keverjük a habverővel, amíg a hab nem esik ki a tálból. Közben tegyük fel a mézet melegedni, öntsük a tojásfehérjére, majd habverővel verjük erősen, 10 percen keresztül.

A keverék meg fog dagadni és olyan lesz, mint egy lágy hab, mert a méz megvékonyítja a tojásfehérjét, ami nyúlni fog, mint egy kötél. Amikor a hab megtartja az alakját, vegyük le az edényt a tűzről és tegyük bele a vaníliát és a diót.

A masszát nyújtsuk ki (amíg még meleg) egy lapra, tegyünk a tetejére még egy lapot és a tenyereddel gyengén nyomkodjuk meg.

Törökméz egyéb:

2-3 nap után vágjuk fel a törökmézet négyzetekre vagy rombuszokra.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 65 perc