Tortilla hozzávalók:

30 dkg liszt

4 evőkanál olaj

1 teaskanál só

1/2 csomag sütőpor víz

Tortilla elkészítése:

A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a sütőport és az olajat. Langyos vízzel fokozatosan lágy tésztává gyúrjuk. Befedve 15 percig pihentetjük.

12 egyforma méretű golyót formálunk a tésztából, amiket lisztezett deszkán nagyon vékonyra kinyújtunk úgy, hogy kb. 18-20 cm átmérőjű lepényeket kapjunk.

Vaslapon (vagy öntöttvas serpenyőben, de ha nincs, akkor vastag aljú serpenyőben) zsiradék nélkül sütjük, amíg a tészta felhólyagosodik. Ekkor megfordítjuk és a másik felét is megsütjük. A készeket melegen tartjuk.

Ha többet készítünk, le is fagyaszthatjuk.

A tortilla-t használhatjuk mártogatósként, megtölthetjük mexikói fűszerezésű hússal, vagy készíthetünk belőle shaorma-t.

Tortilla egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc