Túró fánk hozzávalók:

25 dkg túró

2 dl tejföl

1 egész tojás

1 csapott mokkáskanál só

ugyanannyi szódabikarbóna

liszt

étolaj

porcukor

pikáns lekvár

Túró fánk elkészítése:

A túrót áttörjük, hozzákeverünk 2 dl tejfölt, 1 tojást, a sót és a szódabikarbónát, valamint annyi lisztet, amennyit a túró felvesz. Jól összegyúrjuk és kb 1-1,5 órát letakarva pihentetjük.

Ujjnyi vastagságúra elsodorjuk és közepes méretű szaggatóval kiszaggatjuk.

Forró olajban mindkét oldalát megsütjük. A fánkokat porcukorral meghintve, pikáns lekvárral tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc