Túró Rudi őzgerincformában hozzávalók:

A tésztához:

25 dkg liszt

fél csomag sütőpor

16 dkg sütőmargarin

1 tojássárgája

2 kanál porcukor

kis tej

2 kanál kakaópor

A töltelékhez:

50 dkg túró

mazsola ízlés szerint

4 tojás

1 csomag vaníliás cukor

20 dkg porcukor

2 kanál búzadara

A tetejére:

csokimáz

Túró Rudi őzgerincformában elkészítése:

A túró rudihoz a tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kétfelé vesszük. Kinyújtjuk mindkettőt, és kikent, lisztezett őzgerincformákba tesszük úgy, hogy egyik oldalán túllógjon, és majd a végén rá tudjuk hajtani a tetejére.

A töltelék hozzávalóit ősszekeverjük, a felvert tojáshabot a végén tesszük hozzá óvatosan. Elosztjuk a tölteléket a tésztával bélelt őzgerincformákba, ráhajtjuk a túllógó tésztát, lenyomkodjuk.

Előmelegített sütőben megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült. Ha kihűlt, kiborítjuk a formából, és a tetejére csokimázat teszünk.

Túró Rudi őzgerincformában egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc