Túrókenyérkék (Pão de Queijo) hozzávalók:

16 kenyérkéhez:

100 ml tej

120 ml víz

40 ml olaj

egy csipet só

200 g tápiókaliszt (cassava)

1 nagyobb tojás

100 g reszelt parmezán

Túrókenyérkék (Pão de Queijo) elkészítése:

A tejet, vizet, olajat és a sót egy lábasban odatesszük melegedni, de nem forraljuk, csak felmelegítjük.

Egy tálba beletesszük a tápiókát, majd ráöntjük a forró keveréket és gyorsan addig keverjük, míg összeáll.

Kb. 5 percet hűlni hagyjuk, majd hozzáadjuk a parmezánnal összekevert felvert tojást. Egyneművé keverjük, összegyúrjuk (kb. 5-6 perc alatt). Az eredmény egy nagyon nyúlós, nem ragadós tészta lesz.

A tésztát 16 részre osztjuk, kis labdákat formázunk belőlük és sütőpapíros tepsire tesszük.

Közepes hőmérsékletre előmelegített sütőben (180 fok) 20 percet sütjük. Egy rácsra szedjük ki hűlni.

Melegen és hidegen egyaránt tálalható.

 

A túrókenyér receptet CristinaK ajánlotta.

Túrókenyérkék (Pão de Queijo) egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc