Túrós-gyümölcsös lepény hozzávalók:

Tészta

1 tojás

10 dkg vaj

3 dkg élesztő

1 dl tej

1 teáskanál cukor

csipetnyi só

20 dkg liszt

Töltelék

50 dkg túró

1 kis doboz ananászbefőtt

15-20 dkg porcukor

3 tojás

2-3 evőkanál zsemlemorzsa

1 evőkanál liszt

Túrós-gyümölcsös lepény elkészítése:

Az élesztőt felfuttatjuk a tejben a cukorral, kevés liszttel. A tojássárgáját a vajjal habosra keverjük, majd összedolgozzuk a felfutatott élesztővel, a sóval és a liszttel.

A jól kidolgozott tésztát cipóba formáljuk, egy órán át letakarva pihentetjük.

Közben elkészítjük a tölteléket, hogy ne legyen lágy, de könnyen kenhető legyen. Beleforgatjuk a tojások fehérjéből készült habot. A befőtt levével ízesítjük.

A tésztával kibélelünk egy közepes tepsit, hogy legyen pereme is, majd egyenletesen belesimítjuk a tölteléket. Egy kevés gyümölcskockát elhelyezünk a tetején is.

Előmelegített, forró sütőben, közepes lángon tűpróbáig sütjük.

A süteményt csak akkor szeleteljük, ha már teljesen kihűlt.

Túrós-gyümölcsös lepény egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc