Túrós-kapros kenyér hozzávalók:
300 ml szója tej
1 tojás
1 kiskanál cukor
1 kiskanál só
11 g friss élesztő/1 csomag szárított élesztő
540 g liszt
1 köteg kapor
1 kiskanál zúzott rozmaring
fél hagyma
200 g enyhén sós, kicsit törött túró
Túrós-kapros kenyér elkészítése:
Az élesztőből, a cukorból és egy kis langyos tejből kovászt készítünk. 15 percre kelni hagyjuk.
Összekeverjük a lisztet, a sót, a túrót, a kaprot, a tejet, a tojást és a felaprított hagymát, amit a rozmaring porral kevertünk el.
Hozzáadjuk a kovászt és összegyúrjuk. 30 percre meleg helyen kelni hagyjuk.
Miután a kenyértészta megkelt, nyújtódeszkára tesszük, két részre osztjuk és spirált formálunk, összecsavarjuk és kalács formába tesszük, majd ismét 30 percre pihenni hagyjuk.
Tojásfehérjével megkenjük és napraforgómaggal megszórjuk.
Kb. 40 percig sütjük előmelegített sütőben, amíg szépen megpirul.
A túrós kapros kenyér receptet raducristina ajánlotta.
0 hozzászólás