Túrós-kapros pite hozzávalók:
Laphoz:
300 g liszt
200 g margarin
100 g cukor
2 tojássárgája
1 evőkanál tejföl
1 csomag sütőpor
1 citrom
Töltelékhez:
500 g orda
6 evőkanál cukor
1 csokor kapor
2 tojás
2 evőkanál búzadara
1 tasak vaníliacukor
Túrós-kapros pite elkészítése:
Az előételhez tedd egy tálba a tészta hozzávalóit, a lisztet, olvasztott margarint, cukrot, tojássárgájákat, tejfölt, sütőport, a citrom lereszelt héját és a fél citrom levét. Keverd össze fakanállal. Miután homogenizálódott, gyúrd kicsit a kezeiddel is (nem fog összeállni, de ne ijedj meg). Oszd a tésztát két egyenlő részre és tedd kicsit félre, hogy elkészítsd a tölteléket.
Tedd egy tálba az ordát, cukrot, tojásokat, búzadarát, vaníliacukrot és felaprított kaprot. Előbb törd össze villával az ordát, majd fakanállal homogenizáld.
Vágj akkora sütőpapírt, amekkora a tepsid, és nyújts rajta egy lapot (könnyebb, ha belisztezed kicsit a tésztát). Miután kinyújtottad a lapot, tedd sütőpapírostól a tepsibe, aminek így csak az oldalát kell kilisztezned. Kend az ordás tölteléket egyenletesen a lapra. Vágj még egy tepsi-méretű sütőpapírt, lisztezd be (most a papírt), és nyújtsd ki rajta a másik lapot. A sütőpapír segítségével borítsd a lapot az ordára, majd távolítsd el a papírt. Tedd a tepsit a 175 fokos sütőbe 30-35 percre. Mielőtt felvágnád, hagyd kihűlni.
A túrós kapros pite receptet Pocahontas ajánlotta.
0 hozzászólás