Túrós pite (szalakális) hozzávalók:
Tészta:
25 dkg liszt
2 csapott kiskanál sütőpor
1 kiskanál szalalkáli
5 dkg margarin
10 dkg porcukor
2 egész tojás
Krém:
25 dkg margarin
15 dkg porcukor
2 vaníliás cukor
50 dkg túró
3-4 evőkanál citromlé
mazsola
Túrós pite (szalakális) elkészítése:
A túrós pite tésztájának hozzávalóit jól összedolgozzuk, ha kemény lenne a tészta, tehetünk bele egy pici tejet. A tésztát két egyenlő részre osztjuk, és vékonyra nyújtjuk. Egy közepes tepsi hátát bekenjük margarinnal, és két lapban kisütjük.
A krémhez külön keverjük ki (mixerrel) a túrót a citromlével, és külön a margarint, a porcukrot és vaníliás cukrot. Majd összekeverjük a két masszát és jó alaposan kikeverjük mixerrel. A mazsolát csak ezután szórjuk bele.
Megtöltjük a lapokat és egy napig állni hagyjuk, hogy jól megpuhuljon a tésztája.