Túrós pite (szalakális) hozzávalók:

Tészta:

25 dkg liszt

2 csapott kiskanál sütőpor

1 kiskanál szalalkáli

5 dkg margarin

10 dkg porcukor

2 egész tojás

Krém:

25 dkg margarin

15 dkg porcukor

2 vaníliás cukor

50 dkg túró

3-4 evőkanál citromlé

mazsola

Túrós pite (szalakális) elkészítése:

A túrós pite tésztájának hozzávalóit jól összedolgozzuk, ha kemény lenne a tészta, tehetünk bele egy pici tejet. A tésztát két egyenlő részre osztjuk, és vékonyra nyújtjuk. Egy közepes tepsi hátát bekenjük margarinnal, és két lapban kisütjük.

A krémhez külön keverjük ki (mixerrel) a túrót a citromlével, és külön a margarint, a porcukrot és vaníliás cukrot. Majd összekeverjük a két masszát és jó alaposan kikeverjük mixerrel. A mazsolát csak ezután szórjuk bele.

Megtöltjük a lapokat és egy napig állni hagyjuk, hogy jól megpuhuljon a tésztája.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc