Túrós pite hozzávalók:

Tészta

7 evőkanál tej

7 evőkanál olaj

6 evőkanál cukor

1 tojás

1 teáskanál szódabikarbóna

1 teáskanál ecet

300-400 g liszt

Töltelék

500 g tehéntúró

2 tojás

1 csésze porcukor

80 g vaj

2 tasak vaníliacukor

2 evőkanál liszt

mazsola

 

Túrós pite elkészítése:

A túrós pitéhez öntsd egy edénybe a tejet, olajt, cukrot és tedd a tűzre. Kevergesd, amíg elkezd főni, majd tedd félre hűlni. Miután kihűlt, öntsd át egy tálba, add hozzá a tojást és az ecettel összekevert szódabikarbónát. Szórd bele az egyik kezeddel a lisztet, míg a másikkal kevered. Miután jól meggyúrtad, oszd a tésztát 2 egyenlő részre. Lisztezd be jól az asztalt, majd nyújts egy lapot (amekkora a tepsid). Tedd a lapot a kikent tepsibe, majd készítsd el a tölteléket.

Tedd a töltelék hozzávalóit egy magas tálba (a vajat előbb olvaszd meg és hagyd kihűlni), a mazsola kivételével. Keverd össze fakanállal, majd add hozzá a mazsolákat, és keverd tovább mixerrel (a leggyengébb fokozaton).

Borítsd a túrókrémet a süteménylapra, majd egyengesd el. Nyújtsd ki a másik lapot is és tedd a túróra. Kend be a tetejét egy tojássárgájába mártogatott ecsettel, majd szórd be mandulapehellyel.

Tedd a tepsit a 175 fokos sütőbe 30-35 percre.

A túrós pite receptet Pocahontas ajánlotta.

Vágd fel és szórd be porcukorral.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc