Túrós pite hozzávalók:
Tészta
7 evőkanál tej
7 evőkanál olaj
6 evőkanál cukor
1 tojás
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál ecet
300-400 g liszt
Töltelék
500 g tehéntúró
2 tojás
1 csésze porcukor
80 g vaj
2 tasak vaníliacukor
2 evőkanál liszt
mazsola
Túrós pite elkészítése:
A túrós pitéhez öntsd egy edénybe a tejet, olajt, cukrot és tedd a tűzre. Kevergesd, amíg elkezd főni, majd tedd félre hűlni. Miután kihűlt, öntsd át egy tálba, add hozzá a tojást és az ecettel összekevert szódabikarbónát. Szórd bele az egyik kezeddel a lisztet, míg a másikkal kevered. Miután jól meggyúrtad, oszd a tésztát 2 egyenlő részre. Lisztezd be jól az asztalt, majd nyújts egy lapot (amekkora a tepsid). Tedd a lapot a kikent tepsibe, majd készítsd el a tölteléket.
Tedd a töltelék hozzávalóit egy magas tálba (a vajat előbb olvaszd meg és hagyd kihűlni), a mazsola kivételével. Keverd össze fakanállal, majd add hozzá a mazsolákat, és keverd tovább mixerrel (a leggyengébb fokozaton).
Borítsd a túrókrémet a süteménylapra, majd egyengesd el. Nyújtsd ki a másik lapot is és tedd a túróra. Kend be a tetejét egy tojássárgájába mártogatott ecsettel, majd szórd be mandulapehellyel.
Tedd a tepsit a 175 fokos sütőbe 30-35 percre.
A túrós pite receptet Pocahontas ajánlotta.
Vágd fel és szórd be porcukorral.
0 hozzászólás